onsdag 12 januari 2011

Steg för steg hur du fixar frisyren...

Steg för steg håruppsättning med gröna snören – Fixa frillan:
1. Sätt upp allt hår i en hög tofs mitt på huvudet. Säkra gärna håret runt tofsen genom att sätta i några hårnålar nära fästet.
2. Dela in i 6 mindre tofsar så är det lättare att hantera håret. Tupera varje tofs lätt, det skall inte bli något skatbo.
3. När alla tofsar är tuperade sprayar Du över allt hår med en mellanhård hårspray.
4. Börja tvinna/snurra tofsarna en efter en så att de skruvar sig. Håll i änden, ta tag i mitten på tofsen och dra ut öglorna lite så att det bildas en “hög” med öglor. Fäst änden med hårnålar. Fortsätt på samma sätt med resten av tofsarna. Bygg mycket på höjden och se till att formen går åt höger och blir ganska bred.
5. När allt hår är tvinnat och fäst, spraya över med hårspray igen.
6. Slingra snöret/garnet runt frisyren, dra åt lite här och var. Sätt i några hårnålar så snöret håller sig på plats.


har lånat detta inlägg ifrån blog frisorska.
Länken http://blog.frisorska.se/2010/steg-for-steg-haruppsattning-med-grona-snoren-fixa-frillan/
Love, Sanja-Modellsalongen

Våfflat är fortfarande är stor hit...


Under år 2o1o kom våfflat hår smått krympades fram...
Festfrisyrerna under detta år kommer våfflat hår vara en stor trend.
Ta fram era gamla våffeltänger och börja våffla.
DET ÄR SUPERHETT NU!!
bilderna är lånade ifrån blog.frisorska.se

Love, Sanja-Modellsalongen

Killfrisyrer 2011 – Inspirerande och snygga bilder på trendiga killfrisyrer!





Love, Modellsalongen

Uppsättningar för 2011... Inspiration...




Inspiration för uppsättningar som kommer vara "inne" under våren 2011 även hålla i sig till Hösten. Jag älskar dessa slarviga uppsättningar.

Love, Sanja-Modellsalongen

6 tips för starkare hår!

1. Ät rätt

Ett torrt, glaslst och slitet hårsvall vittnar om en slarvig kosthållning och för lite sömn – så vill du ha blankt och starkt hår är häsosamma vanor A och O. Intaget av folsyra och B-vitamin har stor betydelse för hårets kvalitét. Kisel, som du hittar ibland annat sallad, jordgubbar och solrosfrön,hjälper kroppen att producera nytt och friskt hår.

2. Packa in

Nej, ett kräset hårsvall kräver mer än bara schampoo och balsam. Investera därför i en inpackning som passar din hårtyp och packa in en gång i veckan.

Jag rekommenderar min absoluta favorit inpackning jag skrivit om vid många tillfällen.


dualsenses Rich Repair 60sec Treatment
Storlek: 200ml
  • Ultrasnabb intensivkur som återuppbygger håret och reparerar det på endast 60 sekunder
  • Smidig återuppbyggnad för torrt och skadat hår
  • Specialutvecklat Repair System med pashmina-silkesproteiner vilket ger håret en frisk glans och en silkeslen känsla
Användning: Fördela jämnt i schamponerat hår. Låt verka i endast 60 sekunder! Skölj noga.

3. Rätt ska vara rätt

När det är dags att köpa schampoo och balsam är det viktigt att köpa rätt produkter. Ett slitet och frissigt hår mår inte bättre av ett schampoo för fett hår, satsa istället på ett schampoo med reparerande egenskaper.

Kom in till oss så rekommenderar jag vilket Schampo och balsam jag tycker du skall använda.

4. Klipp regelbundet

Eftersom de kluvna hårtopparna bara blir värre ju längre de slits gör du rätt i att bli av med dem regelbundet hos frisören.

5. Borsta in blött hår

Borstar du håret när det är blött bryter du lätt av hårstråna. Vänta tills håret har torkat – och kamma försiktigt med en bredtandad kam vid nödfall.

6. Skydda håret

Var noga med att skydda håret från påfrestande faktorer som sol och varma stylingverktyg. Investera i en solskyddsspray för håret och ha som regel att alltid grunda med en värmeskyddande produkt innan fön och plattång åker fram.
Love,Sanja- Modellsalongen

tisdag 11 januari 2011

Inspiration-Sanjas "dagens Make up"

Love, Modellsalongen

BIK BOKBlanda denim, tanfärgad mocka och vit virkad spets med luftiga chiffongtyger, stars and stripes-inspirerade prints, fransar och toppa looken med en cowboyhatt. Då har du Texicana, Bik Boks vårtrend 2011.





Vi har fått lite Cowboy inspiration så jag och Petra packade väskan och följde med Nomi till stallet för att ta bilder på henne. Hur fin som helst även fin häst!!


Love, Modellsalongen

Elin Kling för H&M


Jag älskar faktiskt Elin Kling-style.
Nu är hemligheten släppt och hon släpper en kollektion för H&M.


Kollektionen består av nio plagg och två accessoarer och är en modern, ljus och minimalistisk kollektion med bohemiska influenser. Uttrycket ”less is more” får en viktig innebörd. Resultatet är en stark och tydlig kollektion, silhuett och material är viktigare än dekoration. Detaljerna är genomtänkta och diskreta, som den ojämna kanten på den tvättade läderjackan, dold kedja framtill i en av klänningarnas halsringning, och den råa kanten på de vida byxorna. Balansen mellan det hårda, tuffa och skulpturala och det mjuka, draperade och feminina passar både H&M och Elin väldigt bra.
Love, Modellsalongen

Har ni sett i tidningen????

Har ni sett i tidningen och ansökt till denna kurs?
Skall bli jätte spännande men framför allt roligt.
Love, Modellsalongen

måndag 10 januari 2011

Sanjas på Modellsalongen börjar blogga för Skövde City...

Sanja Kommer från och med idag börjar blogga för Skövde City.
Ni följer väl hennes Styling tips?
Annars är det dags att börja göra det nu.
Love, Modellsalongen

Hur får du Beyonces frisyr?


♥ Ta ca en femkrona mousse i handen, och fördela det jämt i håret.

♥ Lägg allt hår bakåt, och föna det i samma riktning tills det känns torrt.

♥ Tupera hela håret lätt, och lite extra på "toppen", kamma sedan ut det översta håret, så det inte ser rufsigt ut.

♥ Ta lite vax i händerna och arbeta det tills det känns mjukt, fördela det sedan försiktigt på "toppen" av håret så det får mera stadga.

♥ Avsluta med ett shine glans spray i hela håret för att få det rätta glanset i håret. Ha dock inte på för mycket eftersom håret lät ser fett ut.

♥ Låt håret på toppen sitta lite löst och fäst längst bak på hjäsan med spännen, ta sedan en toffs eller klämma och sätt upp det bakre håret till en svans, rufsa igenom det lite så det får en perfekt look.

Klart!


Glansspray jag rekommenderar som vi säljer på salongen
super bra, kom in så testar vi det på dig.


Love, Sanja-Modellsalongen

Hur du får en Fin lyster i din hud...

Rengöringsvatten
STEG 1 - RengöringTvätta bort sminket med anpassade produkter för ditt smink, tvätta ansiktet med en ansiktsmjölk och avsluta med ansiktsvatten. Och har du torr hy smörj in ansiktet med en mild ansiktkräm, undvik runt ögonen. Kom ihåg att göra detta varje dag!

Jag rekommenderar er
Rengöringsvatten, Rengöringsmousse och Dag/nattkräm stress resist i denna dagliga behandling. Som jag själv använder mig utav och vi även säljer på salongen.

Rengöringsmousse

Dag/nattkräm stress resist

STEG 2 - PeelingSe till att peela ansiktet med en ansiktpeeling 1 gång i veckan. Andvänd en mild ansiktspeeling och gnugga försiktigt. Tvätta bort sminket innan! Och kom ihåg att detta inte ska göra ont. Jag rekommenderar er at använda er utav en peelingborste, som är min absoluta favorit.
Glöm inte att Peeling hjälper också till att ta bort oönskade rodnader.
Vilken Peelingkräm jag använder?? Jag använder mig utav Peeling med vegetabiliska enzymer ifrån Peggy Sagé .. Vad innebär då detta? Jo,

Ge din hy lyster med denna cocktail av vegetabiliska enzymer som tagits fram speciellt för att eliminera orenheter och gynna cellförnyelsen. Huden är slät, mjuk och klar.

Hoppa in hos oss på Salongen så skall jag visa er den magiska borsten och peelingen.

STEG 3 - LysterDet här är det svåraste att få, eftersom alla hudtyper inte kan få så mycket lyster. Men ett tips är att andvända en ansiktsmask som har rengörande effekt och som ska ge mycket lyser. 


Edit: För dig som har mycket problem med acne, djuprengörade ansiktsmasker, ångbad och acnemedel hjälper dig framåt för en vackrare hy. Prata med dem på apoteket så hjälper dom dig!

Love, Sanja-Modellsalongen

Ni glömmer väl inte bort hur viktig grunden är?

Många glömmer att lägga fokus på själva basen när de ska sminka sig. Vilket är helt fel, för om basen ser torr/flagnig/blank ut så blir iprincip hela sminknigen förstörd. Därför ger jag er en liten guide på hur man får den perfekta basen.


1
. Gör rent huden innan du lägger på foundation, tvätta med en ansiktsrengörare och avsluta med lite återfuktande kräm eller en primer.

2
. När vi ska lägga foundation är det viktigt att ha en foundation i din egen hudton, be gärna oss om hjälp i salongen. Ofta behöver man inte andvända foundation i hela ansiktet, utan ta lite foundation och applicera där huden är flammig. Ofta är det bra att lägga lite extra runt ögonen.

3
. Nu ska du applicera en conceler på dina problemobråden. Gör det i väldigt tunt lager, skippa helst att täcka finnarna. Ofta märks det ännu mer med en stor foundationkaka på kinden.

4
. Om du vill kan du sen avsluta med ett puder. (ett transparant) Lägg det i T-zonen, alltså panna, näsa, haka. Om du råkar få för mycket puder kommer det lägga sig i "rynkorna" du får när du skrattar. Så för att få bort överflödigt puder gnid dina händer mot varandra och håll dem sedan mot ansiktet. Den naturliga oljan kommer då gå igenom sminket och pudret kommer "sjunka in"

Love, Sanja -Modellsalongen

Steg-för-steg hur du sotar ögat...

klicka på bilden för att få den största upplösningen.
Lycka till.
Love, Sanja,Modellsalongen