måndag 10 januari 2011

Ni glömmer väl inte bort hur viktig grunden är?

Många glömmer att lägga fokus på själva basen när de ska sminka sig. Vilket är helt fel, för om basen ser torr/flagnig/blank ut så blir iprincip hela sminknigen förstörd. Därför ger jag er en liten guide på hur man får den perfekta basen.


1
. Gör rent huden innan du lägger på foundation, tvätta med en ansiktsrengörare och avsluta med lite återfuktande kräm eller en primer.

2
. När vi ska lägga foundation är det viktigt att ha en foundation i din egen hudton, be gärna oss om hjälp i salongen. Ofta behöver man inte andvända foundation i hela ansiktet, utan ta lite foundation och applicera där huden är flammig. Ofta är det bra att lägga lite extra runt ögonen.

3
. Nu ska du applicera en conceler på dina problemobråden. Gör det i väldigt tunt lager, skippa helst att täcka finnarna. Ofta märks det ännu mer med en stor foundationkaka på kinden.

4
. Om du vill kan du sen avsluta med ett puder. (ett transparant) Lägg det i T-zonen, alltså panna, näsa, haka. Om du råkar få för mycket puder kommer det lägga sig i "rynkorna" du får när du skrattar. Så för att få bort överflödigt puder gnid dina händer mot varandra och håll dem sedan mot ansiktet. Den naturliga oljan kommer då gå igenom sminket och pudret kommer "sjunka in"

Love, Sanja -Modellsalongen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar