onsdag 23 mars 2011

Frisyr tips ifrån Modellsalongen

FRISYR – HALVLÅNGT HÅR MED ENKEL GWEN STEFANI LOCK
Sätt knorr på den halvlånga frisyren! Bokstavligt talat. Sno stilen från Gwen Stefani och gör en snäckformad lock av luggen.
Så här gör Du: Dela upp luggen i en halvmåneformad bena, fukta den med vatten och lägg i en mellanhård gele. Kamma igenom och snurra sedan upp håret på ett eller två fingrar så att håret blir lite som en spiral. Stoppa in änden i mitten av spiralen. Platta till den lite och sätt några hårnålar runt om för att hålla den ihoprullad och platt. Lägg inte hårnålar tvärsöver för då blir det fula veck. Det här måste torka ordentligt innan det tas ur!
Resten av håret delar Du upp i en mittbena, fönar det blankt och stort med en rundborste och plattar det sedan ännu slätare med en plattång, vik in topparna.
När luggen torkat helt tar Du ur hårnålarna, kammar igenom försiktigt och tuperar en aning innan Du rullar ihop den igen och fäster runt om som tidigare. Spraya en hårdare spray över för att få det att hålla.
Glansspray på det fönade och släta håret blir pricken över i.


FRISYR  – KORT HÅR MED HÅRACCESSOARER
Den riktigt kortklippta frisyren har en superlätt styling, kanske den lättaste stylingen av dem alla. En stor brosch eller ett stycke tyg dekorerad med pärlor eller annat fräsigt gör frisyren glamouröst dramatisk, inte helt fel!
Så här gör Du: Kamma in en mellanhård gele i det fuktiga håret, lägg håret i en snedbena. Låt självtorka.
Om Du vill kan Du behålla den vattenkammade känslan, annars borstar du igenom håret lätt när det är helt torrt och sprayar en ganska hård spray över.
Lägg broschen/tygstycket över benan och fäst ordentligt med hårnålar.

Love, Modellsalongen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar